maanantai 16. joulukuuta 2019

Ympäristökysymysten ratkaisemisesta toimiva menetelmä sävelmänä

"

Solving environmental rpoblems, an advice in a melody form



http://kokonaiskuvat.blogspot.com some 200 answers to environmental questions this way, but in Finnish.

I am not sure if the two first lower C's ought to be #C's or just C's, but the third lower C I guess to be #C and the #F and upper #C's are surely right.

3 first notes: gathering a good aporoach especially to what comes to feelings and choice of solutions.
C and GC the environmental problem or question objectuively.
Upper-#CA an ideal that handles also that area of life, an ideal that could offer solutions, is promising as such.
Three shorter notes, thinking of the ideals, of the solutions they typicall bring and do they bring anything to this question here.
GC practical version of such solition with healthy spirit and schooled thinking.
upper#CA the ideal as it works out here.
GE#C A well working application of the solution with schooled objectivity and healthy spirit, healthy ways of living.

17.12.2019   Instead of just ideals you can try also higher skill levels and things benefical for high skill. "

keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Elämässä pärjäämisestä

Yleensä, jollei ole itsellä keinoja selvitä tilanteesta eikä kyllin avuliaita taitavia auttajia, niin ei selviä pulasta. Mutta jos laittaa korvansa taaksi jo alunperin kaikki lähes kaikille tarkoitetut hyvät elämänohjeet ja elää niiden mukaan viisaasti, omaa näkemystään kuunnellen, niin on hankalan kohdan vastaan tullessa valmis monella keinoin yltämään siitä ylitse, on joustavuutta ja taitoja, luonteenlaadun erilaisia tenhoavia puolia, joihin voi väliaikaisesti satsata. Mutta pelkät taidot eivät riitä, vaan on myös sovittava yhteen muun maailman kanssa, oltava kyllin kiva muiden silmissä, ja se tapahtuu yleensä "Elä ja anna toisten elää"-ohjeen mukaan elämällä, sekä kyllin vastuuntuntoinen maailmassa, mikä tarkoittaa yleensä, että ottaa maailman ilmiöt sinä, mitä ne elämälle ja maailmassa ovat, eikä laiminlyö tuota perusjärkeenkäyvyyttä, toistenkin arkielämän edellytystä.

torstai 4. heinäkuuta 2019

Surista ja eteenpäin jatkamisesta

"Wednesday, June 19, 2019

Sad, mourning

My Japanese spitz died almost two weeks ago. It was a very nice dog and 11 years old, interested in curing.


Now that I have begun to think that Vaapukka only died, it helps the sorrow to take more distance and to wish well, like in some spiritual context maybe, and to keep some idealistic or polite picture of him. And about these I tried to make the tune, to help also others in sorrow.

* * *

30th of June 2019   I do not think it good at all to tidy very much at one time after the death of someone, but just to take some things with poor spirit away and on a good moment tidy or arrange something so that it is good to continue life.

* * *

3rd of July 2019   Japanese spitz is an all-white dog breed, so maybe the tune does not fit other coat colours. It also may be that the tune relates to just Vaapukka's memory and not to other dogs. But the advices ought to be ok for others too."

http://composingmelodies.blogspot.com/

keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Palkkauksesta

En näitä niin tiedä,palkatta kirjoittelen, mutta mietin tuota, että mistä se sitten on kiinni, että kuka saa mitenkin palkkaa. Jos ruotsinkielisillä tuppaa olemaan hyvät palkat, onko?, niin se kai liittyisi siihen, että suorittavat tehtävät kuin tehtävän kauniisti, vaikkeivät aivan sen tasoisia olisi, kun taas suomalainen tekee työtä omalla taitotasollaan ja omalla motivaatiollaan, omalla hyvällä laatutasollaan, jolloin se ehkätyönantajan silmissä on vain yksi elementti eikä juuri se työtehtävä, johon silloin kaipasi tekijää, juuri ne kohdat täyttäen, mitä ideana on, mitä toivottiin. Eli suomalainen vastaa kysymykseen, että miksi tämä työ on tärkeä, kun taas ruotsinkielinen eli ruotsalaiseksi ja Ruotsin kannattajaksi itsensä mieltävä, vastaa kysymykseen, että olisi hyvä, jos joku olisi paikalla.

kanssa sillä, että olisi haaveammatissaan, on väliä. Sitä halutaan tukea ja siihen ohjata palkkauksellakin. Jos tulee ihan vain suoraan opinnoista, joista ei ole harrastunut, niin on liiaksi kuin palikka ja itse pyrkimässä muualle. Sen sijaan, jos lähtee haaveammattiinsa päin, vaikkapa Haaveammattiin-blogini http://nopeaoppisuus.blogspot.com avulla, niin on kai valmiimpi tarttumaan monenlaisiin tehtäviin, se tuntuu sallitummalta, ymmärtää sen toistenkin toiveena. Mutta puolivälissä: ei pedanttinen friikki eikä vastustaja, vaan ihan kivaan hommaan lähtevä, jaksaisi kai työtä hyvin ja tarttuisi mieluusti tehtäviin, monenlaisiin.

Tässä yhteydessä lienee hyvä käyttää työn idean näkövinkkeliä. Työnantajalla on jokin tehtävä, joka hänen tarvitsee saada tehdyksi tai jonka hän haluaa saada tehdyksi, mutta hän ei itse osaa, jaksa taiv iitsi tehdä sitä, ja niin hän joutuu maksamaan siitä palkkaa. Palkka on siis juuri tuon tietyn työn eri puolien tekemiseen, ei tietyistä tehtävistä huolehtivien ammattilaisten tavallisen työnkuvan mukaiseen, jollei tehtävä satu olemaan juuri sellainen.

Työnantaja kenties palkkaa aloittelijan ja kokeneen yhtä lailla, jos työ näyttää lähtevän sujumaan hyvin, muttei sellaista, jonka työ ontuu tai takeltelee.

Palkan suuruus kenties osin määräytyy siitä, millainen on työntekijän olemus, etenkin vaatteet ja tyytyväisen oloisuus: näyttääkö siltä, että hänelle on maksettu hyvin palkkaa, jos hän saa hyvin palkkaa? Silloin säästäjä voi jäädä pienemmälle palkalle kuin kädestä suuhun elävä, mutten tuota tiedä.

keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Edullinen sosiaalinen ympäristö

  • Edullinen sosiaalinen ympäristö on kai samanmielinen, joka tuumii, että tuossahan tuo kivasti juoksentelee ympäriinsä, niin kuin jotkut lapsestaan tai aviopuolisostaan ja niin kuin itselle sopiva lokero tuo samanmielisten seurassa, esim. jos on sukupuliroolit jotenkin sopvat. On siis tavallaan etöiset välit, tavallaan luotettavasti samanlaisinapysyvät ja tukea tuovat mutta omaa elintilaa kullekin jättävät. No, näin luulen.

tiistai 19. maaliskuuta 2019

Sävelmänpätkä

Blogistani http://musiikkipaivakirja.blogspot.fi

"19. maaliskuuta 2019   Tässä joku päivä mietin, voiko omalla lähestymistavallaan, elämäntavallaan yms valita esim, paljonko on luontoa tai jotakin rakastamaansa asiaa elinympäristössään, ja mietin, voisiko siitä tehdä laulun, ja niin kokeilin, vaikka oli musiikin kannalta huono päivä, jotenkin monotoninen, mutta niin sävelmän palasesta tuli pidempi, jo laulun pituusluokkaa ainakin lähes tulkoon:

 "